Wednesday, November 10, 2010

Re: [vallalargroups:3695] Re: Muutu valli

dear friends,
it is better before using any medicine to consult a good practitioner
and analyse nadi.

taking mudakkathan or something will not be a problem.

it is always better to use any sidha medicine under the supervision of
some good and reliable practitioner. it would be hazardous as most of
the medicines are designed to individuals and not generic.

most of these medicals too are of metallic nature, it may cause some
side effects. please be cautious.

2010/11/9 Mohan Suresh <psureshdreams@gmail.com>:
> முடக்கத்தான் கீரை
> Mudakathan Keerai in Tamil is known as Indravalli in Sanskrit.
> Its botanical name is Cardiospermum halicababum and belongs to the soapberry
> family
>
> முடக்கத்தான் கீரை, மருத்துவ குணங்கள் நிறைந்த, ஒரு அரிய‌ கீரையாகும்.
> தமிழ்நாட்டு கிராமங்களில், குறிப்பாக தஞ்சை மாவட்ட கிராமங்களில் எல்லோர்
> வீட்டுக் கொல்லைப்புறத்திலும் இது படர்ந்து கிடக்கும்.
>
> இதை தொடர்ந்து உண்டு வந்தால், முடக்கு வாதம், நரம்பு தளர்ச்சி போன்ற வியாதிகள்
> நம்மை அண்டாது.
>
> குறைந்தது மாதம் இரு முறையாவது, உணவில் சேர்த்துக் கொண்டால், மூட்டு
> வலியிலிருந்து நிச்சயமாக நிவாரணம் கிடைக்கும்.
>
> கை, கால்கள் முடங்கிப் போய்விடாமல், இந்தக் கீரை தடுப்பதால், இதற்கு முடக்கு +
> அற்றான் என்றக் காரணப் பெயர் வந்தது. அது மருவி முடக்கத்தான் என்று இப்பொழுது
> அழைக்கப்படுகிறது.
>
> இந்த‌ கீரையில் தோசை செய்வ‌துதான் வ‌ழ‌க்க‌ம். துவைய‌லும் செய்ய‌லாம்.
> ப‌ச்சைக்கீரை சிறிது க‌ச‌க்கும். ஆனால் ச‌மைத்த‌ப்பின் அவ்வ‌ள‌வாக‌த் தெரியாது.
>
> முடக்கத்தான் கீரை தோசை
>
> 2 கப் புழுங்கல் அரிசியை ஊறவைத்து, அத்துடன் இரண்டு கைப்பிடி கீரையையும்,
> சிறிது உப்புடன் சேர்த்து நன்றாக அரைத்து எடுத்து, தோசைப் போல் சுட்டு
> சாப்பிடலாம். இது சற்று மருந்து வாசனையுடன் இருக்கும்.
>
> இரண்டு கைப்பிடி கீரையை, மிக்ஸியில் போட்டு மை போல் அரைத்தெடுத்து, சாத‌ர‌ண‌த்
> தோசைமாவுடன் (ஒரு பெரிய‌ கிண்ண‌ம் அள‌வு) க‌ல‌ந்து, தோசை சுட்டால், க‌ச‌ப்பு
> சிறிதும் தெரியாது.
>
> நல்ல காரமான சட்னியுடன் சாப்பிட்டால், சுவையாக இருக்கும்.
>
> Mudakathan Keerai Dosai
>
> Ingredients:
>
> Parboiled Rice - 2 cups
> Mudakathan Keerai - 2 handful
> Salt - 1 teaspoon or as per taste
>
> Method:
>
> Soak the rice in water for about 4 to 6 hours. Wash and drain the excess
> water. Grind to a fine paste along with mudakathan keerai and salt. Add
> enough water to make the batter slightly thin.
>
> Heat tawa and grease it with oil. Pour one big laddle of batter on the tawa
> and spread it round. Pour one teaspoon of oil around the corners and cook
> both the sides.
>
> Tips: You can prepare this dosa with ordinary dosa batter. For one big bowl
> of batter, grind two handful of Mudakathan keerai along with a pinch of salt
> to a fine paste and add to the batter. This way the bitterness of the keerai
> will also get reduced. .
>
> Mudakathan Keerai in Tamil is known as Indravalli in Sanskrit. Its botanical
> name is Cardiospermum halicababum and belongs to the soapberry family.
>
> It is a woody perennial climbing plant with large ornamental seed pods that
> resemble balloons. Hence it is called Balloon Vine in English.
>
> Originating from Tropical Asia, Africa and America, it is named as weed in
> some countries because of its past growing nature and obstructing sunlight
> to other plants.
>
> But in India, it is not growing in large (it grows only near river beds and
> other wetlands) and it is used as a herb in Ayurvedic and other Indian
> medicines for treating Gout , Rheumatoid arthritis, Skin diseases, Cough,
> Nervous disorders, Piles, Muscle wasting, Dysentery, Diarrhea, etc.
>
> Even though it has lot of medicinal values, it is not used in regular
> cooking because it is rare to find and tastes slightly bitter. However, in
> Tamilnadu, you will get this keerai fresh in the morning hours in the
> vegetable market.
>
> To reduce the rheumatic pain, Kashayam is very effective. To make Kashayam,
> put a handful of Mudakathan Keerai along with two cups of water, a
> tablespoon of jeera and a pinch of turmeric powder in a vessel and bring to
> boil. Allow to boil for five to ten minutes and strain it.
>
> Adding this keerai to one's diet at least twice a month will definitely help
> in curing joint pain.
>
> It tastes slightly bitter when fresh, but when cooked, you will not feel the
> bitterness.
>
> Normally, people make dosa with this keerai.
>
>
> அருட்பெருஞ்ஜோதி அருட்பெருஞ்ஜோதி
> தனிப்பெருங்கருணை அருட்பெருஞ்ஜோதி
> எல்லா உயிர்களும் இன்புற்று வாழ்க
>
> --
> To register to this vallalargroups, and Old Discussions
> http://vallalargroupsmessages.blogspot.com/
>
> To change the way you get mail from this group, visit:
> http://groups.google.com/group/vallalargroups/subscribe?hl=en
>
> அருட்பெருஞ்ஜோதி அருட்பெருஞ்ஜோதி
> தனிப்பெருங்கருணை அருட்பெருஞ்ஜோதி
>
> எல்லா உயிர்களும் இன்புற்று வாழ்க

--
E.THAMBIDHURAI
121 ALAGAR KOIL ROAD, TALLAKULAM,
MADURAI 625002 TAMILNADU INDIA
mobile 9443144334

--
To register to this vallalargroups, and Old Discussions http://vallalargroupsmessages.blogspot.com/

To change the way you get mail from this group, visit:
http://groups.google.com/group/vallalargroups/subscribe?hl=en

அருட்பெருஞ்ஜோதி அருட்பெருஞ்ஜோதி
தனிப்பெருங்கருணை அருட்பெருஞ்ஜோதி

எல்லா உயிர்களும் இன்புற்று வாழ்க

No comments:

Type in Tamil (Press Ctrl+g to toggle between English and Tamil)
+Grab this

Post a Comment

Popular Posts

Contact Form

Name

Email *

Message *

Translitrator(English to Tamil)

Type in Tamil(Press Ctrl+g to toggle between English and Tamil)

Translate

Translator

Subscribe-(Free)